Dietetyk medyczny - mgr Magdalena Antoniuk

Jestem absolwentką studiów licencjackich Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka. Studia magisterskie ukończyłam na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu, gdzie uzyskałam tytuł magistra dietetyki.

Umiejętności zawodowe zdobywałam podczas praktyk studenckich w Szpitalu Marynarki Wojennej w Gdańsku, a także w Klinice Nefrologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku. Będąc członkiem Studenckiego Koła Naukowego Dietetyki przygotowywałam prezentację dotyczącą zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej wśród dzieci.

Jako wolontariusz prowadziłam warsztaty kulinarne dla seniorów w stowarzyszeniu mali Bracia Ubogich w Poznaniu.

W mojej pracy magisterskiej analizowałam "Ocenę interwencji dietetycznej na wartości ciśnienia tętniczego u młodych osób z nadciśnieniem tętniczym". W pracy licencjackiej przeprowadzałam "Żywieniową ocenę diet alternatywnych" na przykładzie diety wegetariańskiej, makrobiotycznej, śródziemnomorskiej i diety Atkinsa opisując zarówno ich pozytywny jak i negatywny wpływ na zdrowie.

Jestem członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków.

Dietetyka jest moją pasją, ponieważ czerpanie przyjemności z jedzenia, dieta różnorodna, bogata w niezbędne składniki odżywcze, pozwala mi na poznawanie nowych smaków, a także dodaje energii na każdy dzień.